skanzen_pri_kaplnkeVo štvrtok 1. mája 2014 bude pre návštevníkov sprístupnený Skanzen v Novej Bystrici - Vychylovke, kde bude zároveň premávať aj motorová lokomotíva DH 120 s vyhliadkovým vozňom.

Po polročnej prestávke si môžete opäť vychutnať  čaro rozkvitajúcej sa prírody doliny Chmúra, kde sa rozprestierajú malé učupené drevenice, ktoré sú veľkou pýchou kysuckého regiónu. Áno, hovoríme o Skanzene v Novej Bystrici - Vychylovke, cez  ktorý vedie Historická  lesná úvraťová železnica –  národná kultúrna pamiatka - expozície Kysuckého múzea v Čadci.

Ako každý vie, táto zima bola skúpa na sneh, ale pracovníkom skanzenu to vyhovovalo a využili slabosť pani „Zimy“. Počas dní a mesiacov, kedy, ako sa hovorí každý oddychuje, v skanzene to tak nebolo. Šikovní páni „majstri“ – zamestnanci skanzenu, pripravili pre návštevníkov niekoľko prekvapení. Vybudovali oddychovú zónu pri objekte Krčma z Korne, postavili nový prístrešok na slúženie svätých omší pri Kaplnke Panny Márie Ružencovej, ktorú zaplnili novými lavicami a vykonali veľa ďalších užitočných prác, ktoré sú veľkým prínosom pri zveľadení celého areálu  skanzenu. Podľa štatistických údajov minulú sezónu navštívilo expozíciu Skanzen 35 259 návštevníkov a na Historickej lesnej úvraťovej železnici sa odviezlo 52 731 cestujúcich, spolu je to  87 990 návštevníkov. Dúfame, že nám zachováte priazeň aj v roku 2014 a my vás odmeníme bohatým kultúrnym programom.