Sample Image

Aj keď sa to tak môže zdať, stredoveká kuchyňa nebola chudobná. Práve naopak, bola pestrá a plná surovín, ktoré dnes už také bežné nie sú. Na druhej strane, množstvo ingrediencií, ktoré my považujeme za absolútne prirodzené, ešte nepoznali. Zaujíma vás, čo mali páni v stredoveku na svojich stoloch, ako a čím jedli? Alebo by ste si chceli doma pripraviť jedlo podľa stredovekého receptu?  Príďte do  Kaštieľa  Radoľa  dňa 24. septembra 2010 , kde budete mať možnosť ochutnať stredoveké  jedlá a oboznámime Vás s ich históriou. Okrem ochutnávky stredovekých receptúr sa návštevníci môžu tešiťna predvádzanie ukážok stredovekého šermu v podaní Cechu Terra de Selinan zo Žiliny.
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátnym rozpočtom v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007-2013. Na spolufinancovaní projektu sa podieľa zriaďovateľ Kysuckého múzea v Čadci – Žilinský samosprávny kraj. 
 
Michaela Perďochová
koordinátor projektu
Sample Image