Ako chutia jedlá z kapusty, pripravované priamo v objektoch Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici – Vychylovke, si môžete vyskúšať v nedeľu 4. augusta 2013. Počas celého dňa budú na dobových peciach rozvoniavať halušky s kapustou, chrumkavé kapustniaky, pečené zemiaky s kapustou a so slaninkou, ako aj tradičná kysucká kapustnica. Krásny kapustový deň vám spríjemní Ľudová hudba Romana Capeka zo Skalitého. Nedeľu plnú zážitkov v nádhernej prírode skanzenu i chutných jedál vám želá Kysucké múzeum v Čadci a jeho zriaďovateľ Žilinský samosprávny kraj.

Kapustniaky zo skanzenu:

Cesto:        0,7 l vody

                  1 kg polohrubej múky

                  1 kocka kvasníc, trošku soli

Plnka:        15 dkg slaniny

                   15 dkg klobásy

                   40 dkg kyslej kapusty

                            2 uvarené zemiaky, majoránka, čierne korenie

Postup: Z vody, kvasníc a soli urobíme kvások. Z múky a kvásku vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť, rozvaľkáme ho a plníme kapustovou plnkou. Vysmážame na oleji.

Dobrú chuť!