kuchyna-siskyV nedeľu 11. mája 2014 budete mať možnosť v Skanzene vo Vychylovke ochutnať tradičné múčne jedlá - rezance s makom, kysnuté koláče a šišky, pripravované priamo v historických objektoch na dobových peciach. Nedeľné popoludnie vám od 13.30 hod. spríjemní Ľudová hudba Romana Capeka zo Skalitého.

Kuchyňa starých materí patrí medzi najobľúbenejšie podujatia v Skanzene vo Vychylovke. V domčekoch sa rozkúria staré dobové pece, okolo ktorých sa zvŕtajú šikovné lektorky a pripravujú jedlá priamo na nich. Medzi vychýrené chrumkavé kapustniaky sa v skanzene pomaly zaraďujú aj iné jedlá: polievky, pečené zemiaky so slaninkou a cibuľkou, halušky, ako aj zemiakové placky. To sú jedlá, ktoré sa najviac varievali v domácnostiach na Kysuciach. Ale  naši starí rodičia nezabúdali ani na dni sviatočné, kedy si pripravovali sladké pochúťky. Vedeli si napiecť a pripraviť počas sviatkov a pri významných rodinných udalostiach koláče a maškrty, ktoré si vychutnali v kruhu svojich najbližších. Práve niektoré zo sladkých jedál Vám ponúkneme aj v nedeľu 11. mája 2014 v Skanzene vo Vychylovke, kde vás srdečne pozývame a prajeme dobrú chuť.