kraslice01Ak máte záujem prezentovať kraslice, medovníky alebo dekoratívne predmety na veľkonočnej výstave v múzeu, môžete priniesť svoje výrobky do 18. februára 2018 do Kysuckého múzea v Čadci na Moyzesovej ul. 50. 

Tak ako každý rok, pomaly sa k nám blíži Veľká noc, ktorú možno priradiť k najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Najvýraznejším a najtypickejším symbolom Veľkej noci popri barančekovi, jarných kvetoch, ratolestiach, korbáčoch, rapkáčoch, malých zajačikoch a kuriatok sa stali maľované vajíčka a kraslice – symbol života, plodnosti a rastu, ktorých magickú moc je možné umocniť ornamentom. Pri príležitosti blížiacich sa Veľkonočných sviatkov, Kysucké múzeum v Čadci pripravuje výstavu kraslíc spojenú s predajom, ktorá sa bude niesť pod názvom „ To vajíčko maľované - to je z lásky darované“. Výstava potrvá v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci od 19. 2. – 3. 4. 2018.

Touto cestou by sme Vás chceli  poprosiť o prezentáciu Vašich výrobkov, ktoré sú zamerané  k Veľkej noci. /kraslice, rôzne dekoratívne predmety, medovníčky a pod./

Výrobky – práce, by sme poprosili priniesť do piatka 9. februára 2018 pani Anne Mravcovej do Kysuckého múzea v Čadci . /č. t. 041/43 213 86/.

Budeme veľmi radi, keď svoju ľudovú tvorbu budete prezentovať, čím sa dostanete do povedomia širokej verejnosti. Ďakujeme za spoluprácu a prajeme Vám všetkým veľa zdravia, tvorivých  síl a elánu v novom roku 2018.