139822416 1018351168654353 8811138730184141021 nNevestičky a ženísi, plánujete tento rok svadbu a hľadáte miesto kde by ste ju uskutočnili?  Prežite najkrajší okamih svojho života v krásnom a romantickom prostredí Kaplnky Panny Márie Ružencovej v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke, ktoré je priam stvorené pre svadobné obrady a svadby.
V súvislosti so svadbou Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke poskytuje nasledovné služby:
 
- Svadobné fotografovanie za poplatok 30 €.
- Na uskutočnenie svadobného obradu múzeum prenajíma priestory na cirkevný sobáš.
* Kaplnku Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou za poplatok 150 € kapacita max do 30 osôb
*Drevený altánok pri Kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou za poplatok: 150 €
- Na uskutočnenie civilného svadobného obradu múzeum prenajíma exteriér Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke a v prípade záujmu vypracujeme nezáväznú cenovú ponuku podľa požiadaviek nájomcu (v závislosti od doby prenájmu alebo ďalších požiadaviek – technická výpomoc pracovníkov, technická príprava priestorov, upratovanie, využívanie ďalších služieb – pripojenie na elektrickú energiu, spotrebu vody, požiadavky na zabezpečenie šatní a pod., prípadne iných špecifických požiadaviek).
- V prípade záujmu o svadobný obrad je potrebné, aby ste si najprv v rámci platnej legislatívy vybavili sobášiacich.
* Pri cirkevnom obrade kňaza z farnosti, do ktorej územne patrí nevesta alebo ženích. Súhlas na uskutočnenie katolíckeho obradu musí vydať územne príslušný Rímsko-katolícky farský úrad v Novej Bystrici – tel. č.:041/4397127 a biskupský úrad v Žiline.
* Pri civilnom obrade si treba najprv dohodnúť termín a hodinu na matrike Obecného úradu Nová Bystrica osobne alebo e- mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
- Potom kontaktujte Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke na tel. č.: +421 4397219, alebo e-mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
- Následne je potrebné zaslať vyplnené tlačivo - žiadosť o využitie priestorov, ktorá je dostupné na:
https://www.kysuckemuzeum.sk/images/stories/priloha_ziadost.pdf, alebo na sekretariáte riaditeľa Kysuckého múzea v Čadci, na adresu Kysuckého múzea v Čadci, Moyzesova 50, 02201 Čadca alebo mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
 
Malý tip na záver : svadobnú hostinu pre max. 50 osôb si môžete zarezervovať aj v Krčme z Korne, priamo v areáli Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke, u pani Pochybovej na tel.č. : +4210917 734 937.