Vás srdečne pozýva v nedeľu 27. februára 2022 na podujatie

Počas jarných prázdnin od 18. februára 2022 do 13. marca 2022 Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti, Žilinského samosprávneho kraja, pozýva všetkých školákov s rodičmi z celého Slovenska stráviť príjemné chvíle do svojich expozícií.

18.2 - 13.3.2022


V Kaštieli Radoľa je pripravená prehliadka stálych expozícií Svet dávnych predkov, Meštianske bývanie či 695 rokov – cesta dejinami, ale aj troch aktuálnych výstav. Do 27. februára 2022 je v ponuke výstava približujúca prácu a život na poli v stredovekej dedine na severozápadnom Slovensku. Počas celých jarných prázdnin môžu deti nazrieť aj do sveta známeho Harryho Pottera, kde uvidia zaujímavú stavebnicu LEGO, majestátny Rokfortský hrad, Astronomickú vežu, Tajomnú komnatu, Zúrivú vŕbu, ale i ďalšie čarodejnícke predmety. Spolu s rodičmi sa na výstave Retrocom 2.0 prenesú do čias počítačových začiatkov, zaspomínajú si na rôzne počítačové hry a konzoly. Od 6. marca 2022 bude v ponuke výstava Fantázia inými rukami, ktorá prinesie kreatívne ručné výrobky z rozmanitých materiálov vyrobené mnohorakými umeleckými technikami.

Brown and Green Clean Grid Color Inspiration Moodboard Photo Collage 1


Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou počas celých jarných prázdnin pozýva deti na prechádzku dejinami Kysúc od najstarších lovcov mamutov cez vek Juraja Turzu až po storočie kozmických letov, na ktorej stretnú vernú repliku mamuta v životnej veľkosti. Okrem stálej expozície ponúka múzeum vo svojich rozľahlých výstavných priestoroch výstavy Cesta do stredu Zeme a dočasne sprístupnenú výstavu Socialistické Kysuce alebo Takto sme žili...

Brown and Green Clean Grid Color Inspiration Moodboard Photo Collage 2


Nakoľko je práve obdobie Fašiangov, rodičia spolu s deťmi môžu v karnevalových maskách, ale aj bez nich zavítať v nedeľu 27. februára 2022 do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke, kde je pripravené podujatie s názvom Fašiangy sa krátia už sa nenavrátia.... Skanzen bude pre širokú verejnosť v tento deň otvorený od 11:00 do 16:00 hod. Nakoľko nie je skanzen sprístupnený celý a počas celého dňa, vstupné bude pre dospelú osobu 3,50€ a deti, študenti, dôchodcovia, zťp/ zťps budú mať vstup zdarma.


Aj, keď prázdniny nesú prívlastok jarné v Kysuckom múzeu môžu rodiny s deťmi do 27. februára 2022 navštíviť výstavu Zima na Kysuciach, ktorú tvoria rôzne druhý saní, lyží, dobové pohľadnice, fotografie, ale aj výstava výtvarných prác prezentujúca anjelov. Následne ju 4. marca 2022 vystrieda výstava Jar na Kysuciach. Deti sa môžu tešiť na rôzne druhy kraslíc, dekorácií a aranžmánov, prednášky o jarnom zvykosloví, ale aj na pracovné listy.

Brown and Green Clean Grid Color Inspiration Moodboard Photo Collage


Tešíme sa na Vás!