Palárik program konferencie final page 0001Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo na 13. a 14. septembra 2022 vedeckú konferenciu venovanú Jánovi Palárikovi.

13.-14. 9. 2022

Osobnosti, ktorá má v našich dejinách svoje osobité miesto. Osobnosti, ktorá svojím úsilím a schopnosťami dokázala urobiť významné kroky k napredovaniu nášho národa a ktorú je potrebné spomenúť ak máme hovoriť o formovaní moderného slovenského národa.
Konferencia bude rozdelená do prednáškových blokov. Jednotlivé odborné príspevky povedú pozvaní hostia, ktorí účastníkom konferencie predstavia osobnosť Jána Palárika z rôznych uhlov pohľadu. Účastníci sa počas dvoch dní dozvedia zaujímavosti o obci Raková, o Palárikovej sociálnej sieti kontaktov, o jeho aktivitách v Matici slovenskej, ako vplýval na národotvorný proces Slovákov a o mnohých iných zaujímavých témach.


Účasť na konferencii je bezplatná - nevyžaduje sa konferenčný poplatok.

Vzhľadom na obmedzené priestorové kapacity je potrebné nahlásiť záujem o pasívnu účasť na konferencii do 9. septembra 2022 na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Konferenciu Palárik  z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Všetkých srdečne pozývame!

Mgr. Miroslava Jančulová

Kysucké múzeum

Palárik program konferencie final page 0002

 

Palárik program konferencie final page 0003