OZNAM

Vážení návštevníci, parné lokomotívy počas letnej sezóny 2024 z prevádzkových dôvodov nepremávajú!

Počas letnej sezóny budú premávať iba dieselové lokomotívy .

Historická lesná úvraťová železnica bude počas letnej sezóny premávať  zo Stanice Skanzen do časti prvej úvrate a späť.  Ďakujeme za pochopenie!

Bývalá Kysucko-oravská lesná železnica (KOLŽ) vznikla v roku 1926 spojením lesných železníc vybudovaných v roku 1915 - 1918, kysuckej - z Oščadnice do Chmúry (Nová Bystrica, časť Vychylovka) a oravskej - z Lokce do Erdútky (terajšej Oravskej Lesnej). Súčasťou inventára HLÚŽ sú historické parné a motorové rušne, vozne a pod. Kysucké múzeum je poverené komplexnou dokumentáciou lesných železníc na Slovensku. Železnica premáva počas sezónnej prevádzky v mesiacoch máj - október.

Podujatia v skanzene Vychylovka

hluz drezina01 

 

Počas letnej sezóny zo  Stanice Skanzen do Stanice Sedlo Beskyd ponúkame návštevníkom možnosť vychutnať si pohľad na Kysuce a Oravu jazdou na drezine V 760/2004.

Ľahké koľajové vozidlo bude premávať zo Stanice Skanzen podľa platného cestovného poriadku. Cestovanie na Historickej lesnej úvraťovej železnici, ktorá je od roku 1991 národnou kultúrnou pamiatkou, je nevšedným spestrením návštevy Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke. Na Stanici Sedlo Beskyd budú môcť návštevníci počas pätnásť minútovej prestávky navštíviť aj výhliadkovú vežu, ktorá ponúka krásny výhľad na kysuckú a oravskú prírodu.

Drezina V 760/2004 premáva  na objednávku každý deň od 28. 4.2024 do 31. 10.2024 na trase Stanica Skanzen- Stanica Sedlo Beskyd a späť. Celá jazda trvá hodinu a dvadsaťpäť minút. 

 

     
Odchody Dreziny zo Stanice Skanzen do Stanice Sedlo Beskyd a späť:    
     
09:30 hod.    
11:00 hod.    
13:00 hod.     
14:30 hod.     

 

Maximálny počet cestujúcich je 10 osôb.

Cena obojsmerného cestovného lístka  na jednu osobu (pre všetky vekové kategórie) je  15,00€

Jazdu drezinou objednávajte na t. č. 041 439 72 19.


Upozorňujeme návštevníkov, že uvedená jazda drezinou nie je vhodná pre deti do 6 rokov. Počas chladného a nepriaznivého počasia odporúčame vhodné teplejšie oblečenie.

Lístky na drezinu sa dajú zaplatiť iba v hotovosti.

 

Tešíme sa na Vašu návštevu.