pozdrav od susedovObec Zázrivá leží v malebnom prostredí severného Slovenska na území dolnej Oravy, kde jej územie zasahuje do troch horských celkov – Kysuckej vrchoviny, Oravskej Magury a Malej Fatry.

11. 7. 2021

Dominantou nad Zázrivou je známy Veľký a Malý Rozsutec.
Je tu množstvo lúk, pasienkov, ale aj ostrých zrázov, vodopádov, jazierok, potôčikov, obkolesená lesmi smrekovými i bukovými ba aj kosodrevinou. Zázrivá sa skladá z 11 dolín: Biela, Plešivá, Dolina, Ráztoky, Grúne, Petrová, Demkovská, Havrania, Kozínska, Končitá, Ústredie. Každá z týchto dolín ponúka výnimočné zážitky oravskej prírody. V niektorých častiach zázrivských osád môžete natrafiť na ozajstný oravský salaš, kde sa spracuváva ovčie mlieko. / Zdroj internet/.

Čo konkrétne nám ponúkne obec Zázrivá a región Oravy sa dozviete na podujatí „POZDRAV OD SUSEDOV“, ktoré sa bude konať v nedeľu 11. júla 2021 v Múzeu kysuckej dediny Nová Bystrica – Vychylovka od 11.00 - 16.00 hodiny. Určite nebudú chýbať pravé zázrivské syrové výrobky, ako sú korbáčiky, nite, oštiepky a syry, remeselníci, hudba a spev. Na podujatie Vás srdečne pozýva Žilinský samosprávny kraj, obec Zázrivá - región Orava, Kysucké múzeum a Múzeum kysuckej dediny Nová Bystrica – Vychylovka.

Okrem tohto podujatia sa môžete zviesť na Historickej lesnej úvraťovej železnici, pozrieť si výstavu o drotárstve, v ponuke sú makety vláčikov a panelová výstava Vlaky s vôňou dreva.

Deň plný slnka úžasných zážitkov v Múzeu kysuckej dediny Nová Bystrica – Vychylovka, Vám želajú organizátori podujatia a zároveň sa tešia na Vašu návštevu.

 

Mgr. Miroslava Jančulová

Kysucké múzeum

 

Plagat na podujatie 3 page 0001